Ambasador Drava Festivala

Ambasador Drava Festivala

Dejan Zavec je medcelinski prvak po verziji WBO in nekdanji svetovni boksarski prvak po verziji IBF v velterski kategoriji ter najboljši slovenski boksar vseh časov. Na svetovni vrh po različici IBF se je povzpel 11. decembra 2009, ko je v južnoafriškem Johannesburgu s tehničnim KO v 3. rundi premagal dotedanjega prvaka Isaaca Hlatshwaya (JAR). Naslov je do danes ubranil še trikrat.

Dejan-Zavec-2.jpg#asset:354:sirina800

Poleg boksarskih lovorik je dobil tudi številna priznanja izven ringa: postal je najboljši slovenski Športnik leta 2010 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS), predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk, ga je odlikoval z Zlatim redom za zasluge, bralci Nedeljskega dnevnika pa so ga izbrali za Slovenca leta 2010. Prav tako je bil izbran za najboljšo (blagovno) znamko leta 2010 med slovenskimi športniki.

Dejan-Zavec-3.jpg#asset:355:sirina800

Dejan Zavec razbija negativne stereotipe o boksu in je ambasador fair playa in pozitivnih vrednot boksa kot tradicionalne in plemenite borilne veščine. Med tekmeci in navijači se ga je prijel vzdevek Mr. Simpatikus. Ob koncu leta 2010 je izpod peresa pisatelja Esada Babačića izšla tudi biografija "Trdobojec. Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah", v kateri je opisana življenjska in športna pot svetovnega prvaka, moža, očeta Tije in Ivone, prijatelja in vzornika.

Dejan Zavec zastopa tudi Drava Festival in doživetja vezana na reko Dravo, saj mu le-ta predstavlja vir navdiha, s svojo trdoživostjo in treningi, ki jih izvaja tudi ob reki Dravi, in so na voljo vsem generacijam pa vse to predaja v svojem Gym centru, kakor se imenuje vadbeni center Mr. Simpatikusa. Ponosni na našega Ambasadorja Drava Festivala.