Projektne aktivnosti

03. 8. 2022

Predavanje o gradovih/dvorcih ob Dravi- Svet ob reki Dravi

V okviru projekta sodelovanja LAS Naša Drava smo v LAS Haloze za splošno javnost organizirali tudi predavanje Svet ob reki Dravi.

Več

03. 8. 2022

Izpiranje zlata na reki Dravi

Na Vurberku ob reki Dravi, kjer tradicionalno poteka tekmovanje gasilsko reševalnih čolnov, je v soboto 18. junija 2022 potekal zanimiv in dobro obiskan dogodek v sklopu projekta NAŠA DRAVA.

Več

11. 7. 2022

Predstavitev monografije Grad Borl, Arheološke raziskave v letu 2019

Predstavitev monografije Grad Borl, arheološke raziskave v letu 2019 in tiskovna konferenca s predstavitvijo rezultatov projekta Naša Drava na območju LAS Haloze

Več

13. 6. 2022

Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi

Reka Drava, ki je vir življenja, je igrala pomembno vlogo pri razvoju številnih krajev Dravske doline in Dravskega polja. Med vsemi štajerskimi rekami ima Drava najdaljšo plovno tradicijo, saj zgodovina dravskega splavarstva sega več, kot 500 let v preteklost. Vsako leto potekajo na reki in ob njej številne dejavnosti med njimi tudi dogodki s katerimi se ohranja tradicija splavarjenja in čolnarjenja.

Več

15. 5. 2022

Razstava in dokumentarni film: Naša Drava, zgodovina reke Drave ob avstrijski meji do Maribora

Spomine ljudi, živečih ob reki, smo zbirali v petih občinah zgornje Dravske doline, v občinah Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka. Navezali smo stike z več kot 20 pričevalci in zbrali njihove zgodbe. Zajeli smo spomine od sredine prejšnjega stoletja pa vse do današnjih dni in jih strnili v 55-minutni dokumentarni film.

Več