Projektne aktivnosti

29. 5. 2023

Odkrijte Dravsko kolesarsko pot z novo aplikacijo - Drava Bike

Vso ponudbo ob reki Dravi in možnost odkrivanja njenih lepot ponuja nova mobilna aplikacija Drava Bike, ki je plod sodelovanja deležnikov ob reki Dravi v sklopu projekta »Naša Drava«. Mobilna aplikacija je na voljo tako v App Store, kot tudi Google Play.

Več

29. 5. 2023

Rimske gomile

Turistično društvo Miklavž na Dravskem polju je v okviru projekta »Naša Drava« pripravilo kratek filmček o Rimskih gomilah.

Več

29. 5. 2023

Z današnjim dnem je obiskovalcem Dravske kolesarske poti na voljo mobilna aplikacija Drava Bike

Reka Drava ponuja nešteto potencialov za razvoj športno-turistične in kulturne ponudbe ter kliče po odkrivanju skritih kotičkov, naravnih lepot, bogate biotske pestrosti tako živalskih kot rastlinskih vrst. Vso ponudbo ob reki Dravi in možnost odkrivanja njenih lepot ponuja nova mobilna aplikacija Drava Bike, ki je plod sodelovanja deležnikov ob reki Dravi v sklopu projekta »Naša Drava«.

Več

28. 5. 2023

Ponudniki Naša Drava

Obiščite ponudnike na območju partnerskih LAS (namestitev, gostilna, restavracija, izletniška točka, doživetje).

Več

24. 11. 2022

Tradicionalne aktivnosti ob reki Dravi

Reka Drava, ki je že tisočletja vir življenja in navdiha, kot naravni biser povezuje štiri države: Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Več

24. 11. 2022

Športne aktivnosti ob reki Dravi

Vodna doživetja in kolesarjenje

Več

09. 11. 2022

Velik splav Hlodovec na ogled na obrežju reke Drave pred Mariborskim otokom

Maribor, 9. november 2022: Reka Drava ponuja nešteto potencialov za razvoj športno-turistične in kulturne ponudbe. Te potenciale so zaznali in povezali partnerji v projektu LAS sodelovanja »Naša Drava« in izvedli vrsto aktivnosti za večjo prepoznavnost območja reke Drave in aktivnosti na in ob njej.

Več

09. 11. 2022

Letak »Prepustite se toku Drave in edinstvenim doživetjem, ki jih ponuja«

Reka Drava, ki je že tisočletja vir življenja in navdiha, kot naravni biser povezuje štiri države: Italijo, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.
Prepustite se toku Drave in edinstvenim doživetjem, ki jih ponuja in prelistajte letak.

Več

26. 10. 2022

Splav hlodovec

Domnevamo lahko, da so daleč v prazgodovini, ko so ljudje opazovali množice dreves, ki so ob velikih poplavah plavale po rekah, dobili idejo, da bi po vodi lahko pluli na spojenih deblih. Splav je bil prvo primitivno plovilo, ki ga je zgradil človek in s tem sredstvom je začel potovati po vodi

Več

25. 10. 2022

Rezultati operacije »NAŠA DRAVA«

Ob zaključku operacije vam predstavljamo skupne rezultate, ki jih je doseglo partnerstvo Naša Drava. Izjave partnerjev ob zaključni novinarski konferenci najdete TUKAJ.

Več

24. 10. 2022

Izleti in doživetja ob reki Dravi

Drava in njene brežine s svojo raznolikostjo, številnimi naravnimi vrednotami, zavarovanimi ter varovanimi območji narave ponuja prostor za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa.

Več

24. 10. 2022

Doživetja ob in na reki Dravi

Prepustite se toku Drave in edinstvenim doživetjem, ki jih nudi mogočna reka.

Več

17. 10. 2022

Kolesarska počivališča in informacijske table na Dravski kolesarski poti - »Drava Bike«

V sklop projekta Naša Drava je na Dravski kolesarski poti - Drava Bike postavljenih 15 kolesarskih počivališč.

Več

13. 10. 2022

Spust po Dravi

V okviru projekta sodelovanja LAS Naša Drava smo v LAS UE Ormož organizirali Spust po Dravi, ki je potekal v sredo, 10.8.2022.

Več

11. 10. 2022

Nabiranje zlata in doživetij ob Dravi

Članek o Dravi na portalu Moj kovček. Avtor besedila in fotografij: Matjaž Markič

Več

06. 10. 2022

Družinske aktivnosti ob reki Dravi

Članek, ki je nastal po udeležbi na študijski turi. Avtor besedila in fotografij: kamzmulcem

Več

26. 9. 2022

Študijska tura Naša Drava | 20. 9. in 24. 9. 2022

RRA Podravje - Maribor je v sodelovanju s partnerji izvedel dve študijski turi v okviru projekta LAS sodelovanja »Naša Drava«, sofinanciranega iz sredstev EU iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu ukrepa 19.3. Projekt »Naša Drava« predstavlja povezovanje in združevanje različnih akterjev, ki skrbijo za razvoj območja na in ob reki Dravi. V torek, 20. 9. 2022 je študijska tura poteka na območju zgornjega toka reke Drava in v soboto, 24. 9. 2022 na območju spodnjega toka reke Drave.

Več

21. 9. 2022

Kulinarični dogodek na splavu: "Domače in lokalno"

Druženje z Mariborskimi flosarji in brezplačno zakusko.

Več

08. 9. 2022

Naravovarstveni E-vodnik po Dravi

Naravovarstveni E-vodnik

Več

08. 9. 2022

Predstava Krivica boli ter dogodek Splav (in) Tone

V sklopu projekta LAS sodelovanja Naša Drava so Mariborski flosarji organizirali dva zanimiva dogodka.

Več

01. 9. 2022

Strokovna ekskurzija na Hrvaško

Projektni partnerji v okviru projekta sodelovanja LAS »Naša Drava« smo se 24. junija 2022 udeležili strokovne ekskurzije na Hrvaško. Na ekskurziji smo si ogledali primere dobrih praks ter izmenjali znanja in načine predstavitve dediščine Drave na območju hrvaškega LAG Mura Drava.

Več

03. 8. 2022

Predavanje o gradovih/dvorcih ob Dravi in razstava Svet ob reki Dravi

V okviru projekta sodelovanja LAS Naša Drava smo v LAS Haloze za splošno javnost organizirali tudi predavanje Svet ob reki Dravi.

Več

03. 8. 2022

Izpiranje zlata na reki Dravi

Na Vurberku ob reki Dravi, kjer tradicionalno poteka tekmovanje gasilsko reševalnih čolnov, je v soboto 18. junija 2022 potekal zanimiv in dobro obiskan dogodek v sklopu projekta NAŠA DRAVA.

Več

11. 7. 2022

Predstavitev monografije Grad Borl, Arheološke raziskave v letu 2019

Predstavitev monografije Grad Borl, arheološke raziskave v letu 2019 in tiskovna konferenca s predstavitvijo rezultatov projekta Naša Drava na območju LAS Haloze

Več

13. 6. 2022

Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi

Reka Drava, ki je vir življenja, je igrala pomembno vlogo pri razvoju številnih krajev Dravske doline in Dravskega polja. Med vsemi štajerskimi rekami ima Drava najdaljšo plovno tradicijo, saj zgodovina dravskega splavarstva sega več, kot 500 let v preteklost. Vsako leto potekajo na reki in ob njej številne dejavnosti med njimi tudi dogodki s katerimi se ohranja tradicija splavarjenja in čolnarjenja.

Več

15. 5. 2022

Razstava in dokumentarni film: Naša Drava, zgodovina reke Drave ob avstrijski meji do Maribora

Spomine ljudi, živečih ob reki, smo zbirali v petih občinah zgornje Dravske doline, v občinah Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka. Navezali smo stike z več kot 20 pričevalci in zbrali njihove zgodbe. Zajeli smo spomine od sredine prejšnjega stoletja pa vse do današnjih dni in jih strnili v 55-minutni dokumentarni film.

Več