Spust po Dravi

V okviru projekta sodelovanja LAS Naša Drava smo v LAS UE Ormož organizirali Spust po Dravi, ki je potekal v sredo, 10.8.2022. Zbor udeležencev je bil pred občinsko stavbo v Središču ob Dravi, kjer so nas lepo sprejeli in pozdravili g. Jurij Borko (župan občine Središče ob Dravi), g. Andrej Vršič (direktor JZ TKŠ Ormož) in ga. Simona Kosi (vodja projekta Naša Drava pri JZ TKŠ Ormož). Zbralo se nas je preko 30 udeležencev. Najprej smo se okrepčali z domačimi in lokalnimi dobrotami izpod rok ga. Vesne Žerjav in žena iz Središča ob Dravi. Nato pa smo se z izkušeno ekipo Pure sport-a odpravili na reko. Pred samim vstopom v vodo nam je Jure (Pure sport) pokazal različne tehnike veslanja in nas seznanil z varnim veslanjem in obnašanjem na samem spustu, Luka (DOPPS) pa nam je na kratko opisal svet ob reki, kako se obnašamo na prodiščih in nam pokazal najpogostejše vrste ptic v tem delu Drave. Prvič smo tudi uporabili plovila, ki so bila s strani občine Središče ob Dravi nabavljena v projektu Naša Drava.

Spust je, čeprav prekratek, ves čas potekal v prijetnem vzdušju. Sledila je malica na »Grablenskem« prodišču, ki jo je pripravil Aleš (Iskreno gostinstvo).

Za na konec pa so najpogumnejši poskusili še temperaturo vode za kopanje.

Vsi udeleženci smo bili istega mnenja, da se mora takšen dogodek razvijati še naprej in biti večkrat v programu dogodkov in da naj ne ostane samo še kot en v nizu dogodkov iz projektov.