4. Dobrodelni sprehod s psi ob Dravi

Datum

Lokacija

Raičeva ulica 11, 2250 Ptuj

Območje

Ptujsko območje

Kategorije

Rekreacija

Organizator

Zgodovinsko društvo Kastali

O dogodku

Plačljiv dogodek

VABLJENI NA 4. DOBRODELNI SPREHOD S PSI OB DRAVI

V nedeljo, 26. maja bo na Ptuju potekal 4. Sprehod s psi ob Dravi na katerega ste vabljeni vsi ljubitelji psov, s kužkom ali brez, da preživite nedeljsko dopoldne v prijetni družbi, se razgibate in hkrati pomagate štirinožnim brezdomčkom. Zbrana prijavnina bo namenjena Društvu proti mučenju živali Ptuj in Društvu Grajske tačke. Dogodek pa bo potekal pod okriljem 4. Festivala Drava, v organizaciji Društva Kastali.

KJE
Zbrali se bomo na Raičevi ulici 11, to je bela muzejska hiška nad parkiriščem pod gradom.

KDAJ
Od 8.30 ure naprej zbiramo prijave na sprehod
Ob 9. uri začnemo s sprehodom
Ob 10.30 uri predviden zaključek dogodka pri muzejski hiški

SIMBOLNI PRISPEVEK je 5 evrov na osebo, seveda lahko podarite tudi več (v zameno dobite vrečko z darilci: nekaj za vašega kosmatinca) in gre za dober namen: ZA DRUŠTVO PROTI MUČENJU ŽIVALI PTUJ in DRUŠTVO GRAJSKE TAČKE, ki se trudijo pomagati brezdomčkom v stiski. Kužki bodo na sprehodu tako pomagali drugim štirinožcem v stiski.

Pa še to: Pasji prijatelji morajo ves čas prireditve biti na povodcu, v kolikor pa je vaš kosmatinec bolj jezne, nezaupljive ali vzkipljive narave, pa naj v izogib težavam raje ostane doma. Lastnik/vodnik psa je v celoti odgovoren za vso škodo na živalih, ljudeh ali predmetih, ki jo povzroči njegov pes. Prireditve se smejo udeležiti kužki, ki so redno cepljeni proti steklini in čipirani. In še obvezna oprema za lastnike psov: vrečka za iztrebke.
Pred odhodom domov, pa si boste lahko ogledali grajsko tiskarno v kateri stoji reprodukcija Guttenbergove tiskarske preše iz 15. stoletja, s katero vam bomo demonstrirali tiskanje na ročno izdelan papir in vam razkrili delček zgodovine tiskarstva v Evropi in pri nas.
V primeru dežja bo prireditev odpadla.