Priporočamo

8. večerni tek čez ptujski grad

Datum

Lokacija

Ptuj

Območje

Ptujsko območje

Kategorije

Šport Rekreacija

Organizator

ŠD Tekaška akademija za odrasle - TAO

O dogodku

8. Večerni tek čez ptujski grad bo potekal v soboto, 10. 6. 2017. Tek je speljan po ulicah Ptuja, s štartom in ciljem v Termah Ptuj. Tekači se lahko pomerijo na 5,7 km ali 10-kilometrski razdalji. Prireditev je namenjena rekreativnim tekačem vseh starosti. Trasa v celoti poteka po zaprti in zavarovani progi. Prireditev se uvršča v Štajersko-koroški rekreativni program.

Opis trase: start je v Termah Ptuj, proti ptujskemu peš mostu, nato čez most in proti mestnemu parku, naprej ob reki Dravi do konca parka, sledi obrat in povratek po drugem delu parka nazaj proti mestu. Nato se pot nadaljuje v staro mestno jedro, mimo Mestne hiše, proti tržnici, ko se po Prešernovi ulici začne nekoliko vzpenjat proti ptujskemu gradu. Sledi prehod čez grajska vrata in na drugi strani spust nazaj mimo ptujske knjižnice nazaj proti mostu za pešce in tam ob brežini Drave do ciljnega prostora v Termah Ptuj.

Vsi tekmovalci (prijavljeni) prejmejo praktične nagrade in različne kupone ugodnosti, zmagovalci so dodatno nagrajeni s praktičnimi nagradami in medaljami, izvede pa se tudi bogat žreb štartnih številk. Start za obe razdalji je ob 19.30 uri. Tekmovalci morajo poravnati štartnino, ki bo znašala predvidoma od 10 do 15 € (odvisno od časa prijave). V povprečju se teka skupno udeleži 250 tekačev.