Akcija urejanja okolja: Vrnimo se k Dravi!

Datum

Lokacija

nabrežje reke Drave med dvoetažnim mostom in Mariborskim otokom

Območje

Mariborsko območje

Kategorije

Naravovarstvo

Organizator

Mestna občina Maribor

O dogodku

Reka je vir življenja, od nekdaj je bilo tako. In Mariborčani jo imamo. Našo reko Dravo. Zaznamovala je življenja mnogih generacij, a skozi čas smo se od nje oddaljili, odtujili. Teče skozi mesto, mi pa je skorajda več ne opazimo. Čas je, da se vrnemo k njej.

Vodstvo Mestne občine Maribor si zato kot enega izmed ključnih projektov zadaja prav celostno – vsebinsko in investicijsko – prenovo nabrežja reke Drave. Mesto bo z ureditvijo novih urbanih prostorov vzdolž reke pridobilo javni prostor poln doživetij, možnosti druženja in rekreacije. Maribor bo tako dobil najdaljšo rečno obalo v državi.

V okviru projekta »Izboljšajmo Maribor« se vključujemo v začetek revitalizacije in oživljanja reke Drave. Mnogo pobud in pritožb občanov nad neurejenostjo in zanemarjenostjo nabrežja reke smo sprejeli kot izziv. Z akcijo želimo spodbuditi sodelovanje in vključevanje javnosti (občanov in občank, iniciativ, nevladnih organizacij) v aktivnosti povezane z nastajanjem nove »dravske krožne promenade« ter tako obuditi povezanost prebivalcev z reko Dravo.

V mesecu maju bomo izvedli veliko čistilno akcijo nabrežja reke, uredili urbano opremo in pripravili prostor za postavitev nove umetniške klopi avtorice Vlaste Čobal Sedmak v okviru projekta »Zgodbe o klopeh in ljudeh«, ki se tokrat povezuje s humanitarnim projektom „Nemogoče je samo beseda“. Častni pokrovitelj projekta, namenjenega nevladni, neprofitni in humanitarni organizaciji Slovenskemu društvu Hospic, je župan Saša Arsenovič.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič vas tako s svojo ekipo vabi, da se pridružite čistilni akciji, ki bo v SOBOTO, 25. maja 2019, od 9:00 do 13:00, da s skupnimi močni očistimo in uredimo nabrežje reke Drave.

Podrobne informacije in program še sledijo!

V primeru dežja bo akcija prestavljena na drug termin.


KDAJ: sobota, 25. maj 2019, od 10:00 do 13:00

KJE: nabrežje reke Drave od dvoetažnega mostu do Mariborskega otoka

ZBIRNA MESTA - ob 10. uri

DESNI BREG: 1. OBREŽNA ULICA - glavni vhod Dravskih elektrarn Maribor 2. RUŠKA CESTA - na vrhu peš poti nad Studenško brvjo 3. STARI MOST - pri sladolednici Lastovka 4. GREENWICH - na platoju pred kava barom Macho

LEVI BREG: 5. MARIBORSKI OTOK - parkirišče pred Mariborskim otokom 6. STRMA ULICA - pred Studenško brvjo

----------------------------------------

Priporočamo ustrezno obutev in zaščitne rokavice, s seboj lahko prinesete tudi manjše vrtno orodje - vrtne škarje.

Prosimo, da pri čiščenju upoštevate navodila vodje skupine.

Bodimo prijazni do okolja in se na akcijo odpravimo peš, s kolesom ali javnim prevozom.

V primeru močnega dežja bo akcija prestavljena na drug termin.