Diagonala335 – Zmigajmo Slovenijo

Datum

Lokacija

Pot le deloma križa območje Drava festivala in to na ptujskem območju, ko prečka reko Dravo.

Območje

Ptujsko območje

Kategorije

Šport Rekreacija

Organizator

Diagonala 335

O dogodku

Dobrodelnih 335 km s kolesom, kjer želi Simon Eržen, večkratni državni prvak v BMXu in legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji, sedaj pa avanturistični kolesar svetovnega kova dne 17.6.2017 v 24 urah prekolesariti slovensko diagonalo. Na dogodek je vabljen vsak, ki mu je omenjeno gibanje »Zmigajmo Slovenijo« blizu in želi tudi sam spodbuditi ostale Slovence, predvsem pa mlade, da bi se več gibali.

Start je točno ob polnoči iz petka na soboto v vasi Trkova na tromeji med Avstrijo, Madžarsko in Slovenijo. Pot bo potekala preko Ptuja čez reko Dravo, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj.

Aktualizirana točka kolesarske karavane bo vsake 3 sekunde osvežena na spletni strani: http://diagonala335.bikingtheglobe.net.

S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije se želi s projektom Diagonala335 pomagati mladim športnikom, zato se bodo tekom dogodka zbirala donatorska sredstva za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Torej tistih mladih športnikov, katerih družine iz finančnih razlogov ne morejo podpreti njihovega športnega razvoja in preboja med vrhunske slovenske oziroma svetovne ase.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QsWN0e8Jc5o