Diagonala335 - Zmigajmo Slovenijo!

Datum

Lokacija

Slovenija - od Goričkega do Portoroža, priključitvena točka na Ptuju ob Dravi

Območje

Ptujsko območje

Kategorije

Spremljevalne prireditve

Organizator

Diagonala 335

O dogodku

Gre za dobrodelnih 335 km s kolesom, kjer želi Simon Eržen, večkratni državni prvak v BMXu in legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji, sedaj pa avanturistični kolesar svetovnega kova dne 16.6.2017 v 24 urah prekolesariti slovensko diagonalo. Na dogodek je vabljen vsak, ki mu je omenjeno gibanje »Zmigajmo Slovenijo« blizu in želi tudi sam spodbuditi ostale Slovence, predvsem pa mlade, da bi se več gibali.

Start je točno ob polnoči iz petka na soboto v vasi Trdkova na tromeji med Avstrijo, Madžarsko in Slovenijo. Pot bo potekala preko Ptuja, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj.

S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije želimo s projektom Diagonala335 pomagati mladim športnikom, zato se bodo tekom dogodka zbirala donatorska sredstva za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Torej tistih mladih športnikov, katerih družine iz finančnih razlogov ne morejo podpreti njihovega športnega razvoja in preboja med vrhunske slovenske oziroma svetovne ase.

Bodi zraven še TI!