Priporočamo

Drava moja plaža

Datum

Lokacija

Lent Maribor, Benetke

Območje

Mariborsko območje

Kategorije

Šport Izobraževanje Ustvarjalna delavnica

Organizator

Potapljaško društvo Maribor

O dogodku

Potapljaško Društvo Maribor, ki deluje že od 1976, v soboto 9. 6. 2018 pripravlja že tradicionalno prireditev na Benetkah ob reki Dravi, ko za en dan spremenijo območje Lenta v območje, ki bi lahko temu služilo tudi drugače. Dogodek poimenujejo »DRAVA - MOJA PLAŽA«.

Po tem, ko so reko Dravo spomladi očistili na tradicionalni 26. Ekološki akciji Drava 2018 – NI NAM VSEENO !, bodo na tej prireditvi na Dravi bolj uživali.

Namen prireditve je osveščanje ljudi o možnostih rekreacije na reki Dravi in preživljanju prostega časa na reki Dravi. Prireditev bo organizirana kot velik piknik.

Na prireditvi se bosta predstavili tudi Podvodna Reševalna Služba Slovenije in regijska enota za reševanje na vodi pri Civilni Zaščiti.

Urnik prireditve:

10.00 začetek prireditve, ves čas prireditve na prizorišču Benetke: čitalnica na jasi, otroške delavnice, palačinke, analiza vode / MEEL projekcije / predavanja o reki Dravi pod vodo (v sodelovanju z društvoma Mars in Most)

13.00 start 17. Plavalnega maratona od Mariborskega otoka do »Benetk«; prijave tekmovalcev na info točki na Benetkah od 11.00 do 12.30 ure, sledi prevoz tekmovalcev do Mariborskega otoka; vsak tekmovalec prejme spominsko majico, najboljši pa praktične nagrade; za toplo malico in brezalkoholne pijače bomo poskrbeli organizatorji; tekmuje se individualno, skupna dolžina proge je 2300 m, dovoljena je uporaba zaščitne obleke (neopren), plavuti in drugih plavalnih pripomočkov; pretok reke znaša cca. 300 - 500 m3/min, plava se nizvodno; temperatura reke znaša cca. 15 - 18 stopinj Celzija; rok prijave je 2 dni pred tekmo; prijavnina znaša 2 EUR – člani SPZ in Potapljaških društev 0 €; sodnik tekme je Jure Šega, mednarodni sodnik CMAS; prijave na email: info@pdmb.net

17.00 zaključna serija skokov DIRT JUMP v Dravo music by BARBECREW

19.00 zaključek prireditve na plaži

Vabljeni, da sodelujete tudi s svojimi kanuji, kajaki, rafti, surfi… K sodelovanju na prireditvi so povabljena tudi društva in posamezniki, ki aktivno delujejo na reki Dravi.

Dodatne informacije: https://www.facebook.com/group...