Eko teden

Datum

Lokacija

Glavni trg

Območje

Mariborsko območje

Kategorije

Izobraževanje Ustvarjalna delavnica Kultura

Organizator

Zveza prijateljev mladine

O dogodku

S programi za varstvo okolja in ohranjanje narave Zveza prijateljev mladine osvešča, informira, svetuje in posreduje znanja vsem generacijam. Želijo povedati in pokazati, da lahko vsak posameznik s svojim odgovornim ravnanjem veliko naredi za zdravo okolje in s tem za lastno zdravje.

5. junij

15.00-18.00 – predstavitev ''Drava – mirna ali divja reka''– Drava skozi zgodovino, malo drugače. (pripovedke, predstavitev zgodovinarja, biologa…)

6. junij

9.00 – 12.00 in 15.00 do 18.00, Glavni trg

Ustvarjalne delavnice ''Drava – moja reka''Iz naravnih in odpadnih materialov bomo izdelovali dravska plovila, živali, ki jih najdemo na, v in ob Dravi, dravska pravljična bitja in igre, s katerimi si krajšamo čas.

7. in 8. junij

Razstava: ''Drava povezuje'' – Glavni trg bomo spremenili v reko ustvarjalnosti – razstavišče na prostem, ki bo ponazarjalo reko Dravo in nas spomnilo na zgodovino, bajke, življenje v in ob Dravi (živali, rastline in ljudje)

9. junij

Ob mednarodnem letu trajnostnega turizma:

17.00 - ''Potep ob reki Dravi'' – kako uživati v naravi in jo hkrati varovati. Dejavnost je namenjena družinam z otroki. Želimo, da se starši z otroki sprostijo, povežejo med samo in z naravo ter izkusijo nekaj novega – igre v naravi, prisluhniti sebi in naravi. (za zbirno točko se še dogovorimo)