IX. Europarkov kolesarski „maraton”

Datum

Lokacija

Europark

Območje

Mariborsko območje

Kategorije

Šport Rekreacija

Organizator

Mopa d.o.o.

O dogodku

Kolesarska prireditev, ki v Maribor pripelje kolesarje iz krajev v okolici (Slov. Bistrica, Ptuj, Ruše, Šentilj), po trasah uveljavljenih kolesarskih poti. Mariborčanom in ostalim pa „maraton” ponuja še tri trase, ki se začnejo pred južnim vhodom v Europark, ki je prireditveni prostor dogodka:

  • do Račkih ribnikov in nazaj,
  • do Šentilja in nazaj,
  • družinska pot ob Dravi preko Elektrarne Mariborski otok.

V sklop Drava festivala sta vključeni dve trasi, Družinska pot in pot kolesarjev iz Ptuja po Dravski kolesarski poti.

DRUŽINSKA POT: štart kolesarjenja je ob 10. uri
Namenjena je mlajšim kolesarjem in njihovim družinam. Od Europarka se kolesarji spustijo proti reki Dravi, se po desnem nabrežju peljejo do Elektrarne mariborski otok, kjer elektrarno prečkajo in se po levi strani reke Drave, mimo Koblerjevega zaliva in Lenta vrnejo nazaj v Europark.

POT S PTUJA: štart kolesarjenja ob 9. uri pred Gostiščem Ribič na Ptuju
Kolesarjenje je namenjeno prebivalcem Ptuja in njegove okolice, ki se po Dravski kolesarski poti pripeljejo v Maribor in se po druženju na prireditvi pred Europarkom vrnejo nazaj na Ptuj. Izpred Gostišča ribič se kolesarji peljejo skozi Orešje, Vičavo in Johe do Spodnjega Dupleka, od tam pa skozi Trčovo in Malečnik do Europarka v Mariboru.

Namen prireditve Europarkov kolesarski »maraton« je medgeneracijsko in medkrajevno druženje ljubiteljev kolesarjenja, promocija kolesarskih poti, kot alternativa motornemu prometu, osveščanje o udeležbi kolesarjev v prometu in zdravo gibanje v naravi.