Priporočamo

Kolesarjenje iz Maribora do Ptuja in nazaj

Datum

Lokacija

Začetek in zaključek kolesarjenja pred južnim vhodom v Europark Maribor

Območje

Mariborsko območje

Kategorije

Šport Rekreacija

Organizator

Mopa d.o.o.

O dogodku

Vabljeni na vodeno rekreativno kolesarjenje po Dravski kolesarski poti, ob vznožju Slovenskih goric do Ptuja in po Dravskem polju nazaj do Maribora v sklopu akcij Toti pecikl.

Druženje, spoznavanje kolesarskih poti, drugačna oblika transporta, ozaveščanje kolesarjev o prometnih predpisih in varnosti na cesti ter zdrav način življenja so vodilo kolesarskega izleta.

Dogodek se prične ob 8. uri.

Potek trase kolesarjenja:

Najprej se odpravimo v smeri proti dvoetažnemu mostu, po katerem prečimo reko Dravo. Za mostom zavijemo desno proti Meljski cesti, do novega odseka ceste pod Meljskim hribom in skozi Malečnik do Trčove. Pot nadaljujemo skozi Sp. Duplek, kjer za bencinsko črpalko zavijemo desno proti Joham. Do Ptuja se vozimo bolj ali manj v bližini reke Drave, skozi Vičavo in Orešje do Ptuja. Pri gostišču Ribič prečimo strugo reke Drave in se peljemo do Term Ptuj, kjer bo postanek. Vračamo se po Dravskem polju skozi kraje Marjeta, Dobrovce in Miklavž v Maribor.

Prevozili bomo 60 km pretežno nezahtevne poti (dva kratka vzpona in en strm spust).

Predviden čas kolesarjenja je 5 ur, s postankom. Kolesarje spremljata dva kolesarska vodnika in avto za spremstvo in pomoč kolesarjem. Kolesarjenje je namenjeno rekreativnim kolesarjem vseh starostnih skupin in družinam (otroci od 10 let naprej).