Priporočamo

Kolesarjenje po trasi Dravske kolesarske poti

Datum

Lokacija

Etapno kolesarjenje po trasi Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem

Območje

Mariborsko območje, Ptujsko območje, Koroška, Hrvaška

Kategorije

Otvoritev/ zaključek Šport Rekreacija

Organizator

Zavod za turizem Maribor - Pohorje

O dogodku

Dravska kolesarska pot v Sloveniji (od Viča/Dravograda do Središča ob Dravi) in na Hrvaškem (od meje s Slovenijo do Legrada, sotočja Mure in Drave) je razdeljena na 6 etap, ki so dolge med 30 do 50 km.

Zato se v sklopu 3. Drava festivala ob zaključku le-tega, v mesecu juliju odpravljamo na 6 dnevni kolesarski izlet. Na kolesarjenje se je možno priključiti v celoti oz. po dnevnih etapah.

Do konca leta 2017 je bila na novo označena trenutna trasa Dravske kolesarske poti, ki v večji meri poteka po obstoječi trasi, spremembe so v novem delu, skozi Občino Selnica ob Dravi in v Mestni občini Ptuj. Skupaj cca. 12 km nove trase. Nove table so po pravilniku rdeče barve ter imajo enoten logotip Dravske kolesarske poti, ki je uporabljen tudi v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. V naslednjih 4 letih je predvidena ureditev povsem nove Dravske kolesarske poti, ki bo potekala v naravi, ločeno od ostale prometa. V sklopu letošnjega kolesarjenja pa se bomo zapeljali tudi po povsem novi etapi Dravske kolesarske poti med Mariborom in Ptujem čez Občine Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdino.

Program kolesarjenja:

10. 7. 2018 = Etapa: Pliberk - Dravograd - Radlje ob Dravi (https://dravafestival.si/progr...)

11. 7. 2018 = Etapa: Radlje ob Dravi - Maribor (https://dravafestival.si/progr...)

12. 7. 2018 = Etapa: Maribor - Ptuj (https://dravafestival.si/progr...)

13. 7. 2018 = Etapa: Ptuj - Ormož (https://dravafestival.si/progr...)

14. 7. 2018 = Etapa: Ormož - Varaždin (https://dravafestival.si/progr...)

15. 7. 2018 = Etapa: Varaždin - Legrad (https://dravafestival.si/progr...)

Prijave na celotno kolesarjenje po programu med 10. in 15. 7. zbiramo do ponedeljka, dne 9. 7. 2018 do 12 ure. Za posamezne etape je potrebna prijava do najkasneje 1 dan pred odhodom do 12 ure. Prijave z navedbo vaših podatkov pošljite na: info@dravabike.si

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot v sklopu kolesarjenja organizira otvoritveni dogodek nove etape, kakor ztudi zagotovo ves as kolesarjenja vozilo s spremstvom, vodenje in organiziran prevoz oseb in koles (shuttle) iz Legrada do Maribora.

Preverite vse informacije o Dravski kolesarski poti na povsem novem spletnem portalu www.dravabike.si, ki je v tem trenutku na voljo v slovenskem, hrvaškem, nemškem in angleškem jeziku.