Priporočamo

Kulinarično doživetje na splavu od soju bakel

Datum

Lokacija

Vrata - Gortina

Območje

Koroška

Kategorije

Izobraževanje Kultura

Organizator

Vaš profit d.o.o.

O dogodku

Plačljiv dogodek
Koroški splavarji v sodelovanju s Koroško hišo, Gostilno pri lipi, Muta organizirajo poseben spust s kulturnim pridihom in koroško kulinariko. Skozi prijetno večerno splavarsko popotovanje boste spoznali kulturno dediščino splavarjev in uživali v splavarski vožnji v soju bakel. Doživite prijetno večerno vožnjo ob soju bakel. Koroški splavarji Vas že pričakujejo. Vsi, ki radi uživate ob dobri hrani ter prijetnem, umirjenem ambientu vabimo na edinstveno doživetje na reki Dravi. Novost v splavarski ponudbi je prav posebna večerja, na prav posebnem mestu, zvečer, na splavu ob baklah. Najstarejši flosar Miha pridno tesa les, gospodar vas čaka, da vam razkrije delček večerne vožnje.

Dobrodošlica: Flosarske frajle vas pogostijo s kruhom, soljo ter domačim žganjem in povabijo na prijetno in umirjeno vožnjo na enem izmed najlepših delov reke Drave. Po izplutju se odvija kulturni program s poudarkom na zgodovinskih dejstvih o splavarstvu v Dravski dolini nekoč. Vožnjo obogati kulinarično doživetje, kjer ob prijetni glasbeni spremljavi okušate pristne domače Koroške jedi s priokusom sodobne kuhinje. Plovba je mirna in primerna za vse generacije.

Program Kulinaričnega doživetja:
- sprejem v splavarskem pristanu s predstavitvijo in prikazom tesanja lesa
- dobrodošlica (sol, kruh, žganje)
- animacija s predstavitvijo splavarjev
- kulturni program
- kulinarično doživetje (Koroška večerja na splavu): predjed, glavna jed in sladica (jedi so samopostrežne)
Sprejemamo: zaključene skupine, možne individualne prijave. Potrebna je predhodna rezervacija. Splavarska vožnja s programom traja 2 uri. Okvirno št. udeležencev: 80