Priporočamo

Na Koroškem je fajn!

Datum

Lokacija

Splavarski pristan Gortina-Muta

Območje

Koroška

Kategorije

Rekreacija

Organizator

Koroški splavarji, turistično društvo Splavar

O dogodku

Prireditev »Na koroškem je fajn!« združuje napredka in razvoja željne ponudnike turističnih storitev, turistična društva, lokalne turistične organizacije in druge ljubiteljske organizacije z namenom predstaviti in izboljšati turistično ponudbo, ki bo jutri in v prihodnje v te kraje pripeljala še več domačih in tujih gostov.

Dogodek se bo odvijal v soboto 27. 5. 2017 na Gortini 23 (splavarski pristan Gortina – Muta) od 9.00 do 21.00. Dogodek bo trajal 12 ur.

Z združevanjem ponudnikov turističnih storitev na Koroškem regija iz leta v leto postaja bolj zanimiva turistična destinacija, s poudarkom na ponudbi doživetij, atraktivnega turizma, eno in več dnevnih izletov ter pobega za mesta za dan, dva ali več. Gre za že tradicionalno etnološko-etnografsko prireditev, ki na Koroško privablja številne obiskovalce. Organizatorji vsako leto pripravimo zanimiv in zabaven program. Največ pozornosti je posvečene oživljanju načina življenja in dela splavarjev, saj je bilo prevažanje po reki včasih pomemben vir zaslužka številnih domačinov. Doživeti bo mogoče tudi vožnjo s splavom. V letu 2017 projekt »Na Koroškem je fajn!« razširjamo na večerni dogodek ob spremljavi nočne splavarske vožnje z baklami.

Prireditev je namenjena individualnim gostom za katere so organizirani tudi avtobusni prevozi iz večjih slovenskih mest, vodilnim akterjem slovenskih društev in organizatorjem eno in več dnevnih izletov.

  • 9.00 - 17.00 Celodnevno promocijsko splavarjenje in organizirani izleti po Koroškem.
  • 17.45 Tiskovna konferenca
  • 18.00 Sprejem VIP gostov v splavarskem pristanu na Gortini na Muti, predstavitev turističnih ponudnikov Koroške in društev Dravske, Mislinjske in Mežiške doline.
  • 18.30 - 20.30 Pričetek splavarske vožnje. Animacijski in kulturni program. Predstavitev Koroške kulinarike Pod okriljem Koroške hiše Gostilne pri lipi.
  • 20.30 Prižig bakel in spust splava z baklami proti splavarskem pristanu. Zaključna zabava v pristanu.