Priporočamo

Otvoritev Drava Festivala 2018

Datum

Lokacija

Pred Hišo Stare trte na Lentu, Vojašniška ulica 8, Maribor, Slovenija

Območje

Mariborsko območje

Kategorije

Otvoritev/ zaključek

Organizator

Zavod za turizem Maribor - Pohorje

O dogodku

V sklopu otvoritve 3. Drava Festivala bomo ponovno razglasili Kralja Drave. Imenovanje Kralja Drave je tradicija, ki jo je leta 2012 začelo Potapljaško Društvo Maribor, z namenom širši javnosti predstaviti posameznike, ki reko spoštujejo, častijo ali z njo kvalitetno živijo.

Razglasitev Kralja Drave bo osrednji dogodek otvoritve 3. Drava Festivala.

Koordinator Drava Festivala – Skupina za Dravo, Potapljaško društvo Maribor in aktualni Kralj Drave, Borut Rojs – Drava center smo za Kralja Drave nominirali štiri osebe oziroma inštitucije, za katere smatramo, da s svojim delovanjem izstopajo v skrbi za reko Dravo ter pri ohranjanju in obnavljanju njenih ekosistemov ter njenem trajnostnem razvoju. Koordinatorji Drava Festivala želimo na njegovi otvoritvi novinarjem, občinskim strukturam ter najširši javnosti predstaviti za Dravo pomembne posameznike in inštitucije v katerih delujejo, jim izraziti podporo ter jim omogočiti tudi nekaj promocije. Seveda pa tudi izbrati in proglasiti novega Kralja Drave, ki bo za leto dni pod svoje žezlo prevzel skrb za reko Dravo in njene ekosisteme.

Vljudno vabljeni na otvoritev 3. Drava Festivala, ki bo 11. 5. 2018 ob 11. uri

pred Hišo Stare trte, Vojašniška 8, 2000 Maribor, kjer bomo razkrili Kralja Drave 2018.

V letošnjem letu bo 3. Drava Festival potekal med 11. 5. in 15. 7. 2018. Tudi letos bo to konglomerat enotno promoviranih izobraževalno - naravovarstvenih ter rekreacijsko - turističnih dogodkov, ki jih organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije na in ob reki Dravi. Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.

Festival koordinira Skupina za Dravo, v kateri sodelujejo RRA Koroška, Zavod za turizem Maribor - Pohorje, ZRS Bistra Ptuj, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave Maribor, Zavod RS za varstvo narave - OE MB in Zavod Iskriva.