Priporočamo

Spust po Dravi 2017

Datum

Lokacija

Start spusta: Starše, cilj spusta: Terme Ptuj

Območje

Mariborsko območje, Ptujsko območje

Kategorije

Šport Rekreacija

Organizator

ŠD Pure Sport

Občina Starše

O dogodku

Plačljiv dogodek
ŠD Pure Sport v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije v okviru akcije Voda za Vedno organizira prireditev na reki Dravi pod nazivom ''Spust po Dravi''. Spusta se lahko udeležijo vsi, kateri imajo željo spoznati staro strugo reke Drave. Možna je udeležba s kajaki, kanuji, rafti in SUP-i.

Start bo v vasi Starše, kjer bo za pogostitev na začetku spusta poskrbljeno s strani Občine Starše. Cilj je na pomolu pri Termah Ptuj. Po končanem spustu sledi kopanje v Termah Ptuj. Terme na ta dan omogočajo tudi veslanje v bazenu v katerem se boste lahko začetniki brezplačno učili osnovnih zavesljajev ali se izkušenejši ob pomoči učiteljev naučili eskimskega obrata.

Za vse kateri nimate svojih plovil in bi se dogodka radi udeležili, je na voljo nekaj prostih mest na raftih, kanujih in kajakih. Vsak udeleženec ob prijavi dobi brezplačno kopanje v Termah Ptuj na dan dogodka, spominsko majico, malico, pijačo.

Prijavnina na udeleženca znaša 15,00 EUR.

Na spustu bo mogoče testirati tudi kajake in kanuje Slovenskega proizvajalca RotoAttivo. Tudi za avto-transferje je poskrbljeno. Udeleženci naj plovila pripeljejo na start, vozniki premaknejo avtomobile na cilj od koder bodo imeli zagotovljen prevoz na start. Zadnji odhod "kajak-taksi" na start bo ob 10:30.

Kako je dogodek potekal prejšnja leta si lahko pogledate na sledeči povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=HNR2u0hpMXs