The Sunset Momentum

Datum

Lokacija

Murkova ulica in Ptujsko jezero

Območje

Ptujsko območje

Kategorije

Kultura

Organizator

Društvo CET platforma

O dogodku

Da je Murkova ulica znana po modi, ve ne samo Ptuj, ampak tudi širša regija. Tudi, da je velik promotor povezovanja, socialne ekonomije in dobre atmosfere. Novo ni niti spoznanje, da se tlakovci šibijo pod težo idej in kreative v ulici, zato pozor - pred vami je edinstven koncept druženja in dobre atmosfere, ki se letos premierno seli na reko Dravo. Da, na Dravo.

“The Sunset Momentum” (sl. momentum sončnega zahoda) na povsem nov način obiskovalca vabi, da se pusti zapeljati mistiki sončnega zahoda v najstarejšem slovenskem mestu. Da razvaja svoje estetske čute v ambientu starega mestnega jedra ali na valovih Ptujskega jezera. V momentum se ujamejo še ogled vrhunske mode, krojene na Ptuju ter posebej za to priložnost dodelano vinsko doživetje. Cikel zaključuje avtorska glasba - neponovljiva ekstaza ritma londonskega podzemlja in amsterdamskih kanalov.

The Sunset Momentum je dvodnevni projekt, ki spaja znanja, veščine in kreativnost ustvarjalcev iz Ptuja, Amsterdama, Londona in Zagreba. Inovativni pristop k ustvarjanju dobre atmosfere temelji na izmenjavi izkušenj štirih evropskih mest iz dveh regij, ki predstavljata dva kontrasta Evropske Unije. Poseben poudarek je na eksperimentalnem učenju, mednarodnem prostovoljstvu, strateškem partnerstvu med nevladnim sektorjem in gospodarstvom, ter brezmejni kreativi snovalcev projekta.