Priporočamo

Voden kolesarski izlet Drava Bike - doživetja za vsakim zavojem

Datum

Lokacija

Dravograd, poligon šole vožnje Relax

Območje

Koroška

Kategorije

Šport Rekreacija

Organizator

SLASH SPORT

O dogodku

Plačljiv dogodek

Voden kolesarski izlet Drava bike - doživetja za vsakim zavojem

Zbor kolesarjev od 8 ure naprej: na avtobusni postaji v Dravogradu, kjer nas bo pričakal kolesarski avtobus, ki nas bo zapeljal v Pliberk, na začetno točko našega kolesarjenja.

Iz avtobusne postaje se bomo s kolesi odpravili na Podjunsko kolesarsko pot, ki nas po nekaj kilometrih pripelje do Dravske kolesarske poti. Že na začetku nas kolesarska pot navduši z železniškim mostom na Dravi ter lesenim visečim mostom, kjer bomo opravili prvi krajši postanek. V nadaljevanju se bomo zapeljali mimo zanimivega muzeja moderne umetnosti Lianung, ki ga zaradi svoje arhitekture ne boste mogli zgrešiti. Po prihodu v Labot sledi krajši ogled mestnega jedra ter točke najvišjih poplav reke Drave. Pot nadaljujemo v smeri Slovenije in Dravograda. Po krajšem postanku pri Dravograjskem jezeru nadaljujemo pot proti Otiškemu vrhu oz. kolesarskemu sejmu, kjer nas čaka glavna nagrada – kosilo.

Za udeležence je priporočljiv ogled kolesarskega sejma in obisk stojnice z informacijami o ostalih kolesarskih doživetjih na Koroškem.

Kolesarski sejem

  • 9.00 - 12.00 zbiranje rabljenih koles oz. kolesarskih izdelkov
  • 12.00 - 18.00 sejem
  • 18.00 - 20.00 izplačevanje prodanih izdelkov ali vračilo izdelkov