ZBUDI SE, ORMOŽ! in praznovanje 25 let delovanja Kluba ormoških študentov

Datumi

,

Lokacija

Ormož

Območje

Ptujsko območje

Kategorije

Spremljevalne prireditve

Organizator

Klub ormoških študentov

Mladinski center Ormož

Turistično informacijski center Ormož

Gasilsko društvo Ormož

Plesni klub Moreno

Medobčinska zveza prijateljev mladine

P&F Jeruzalem Ormož

Rokometni klub Jeruzalem Ormož

O dogodku

Dogodek Zbudi se, Ormož!, se bo letos ponovno odvijal v mesecu maju, in sicer 26. ter 27. 5. 2017. Nastal je na pobudo študentov z namenom povezovanja društev in organizacij.

Sam dogodek združuje različne aktivnosti, ki jih predstavi vsako društvo/organizacija posebej. Letos bo dogodek tudi pomemben za vse študente, ki v sklopu tega dogodka praznujejo 25 let delovanja.

Zvečer bo potekala kulturna prireditev, ki bo izvedena s strani Kluba ormoških študentov, saj študentje praznujejo to leto 25 let delovanja in bodo tako v povezavi z dogodkom Zbudi se, Ormož! tudi ta jubilej obeležili.

V soboto 27. 5. se bo skozi celi dan zvrstilo veliko različnih aktivnosti z zaključnim večernim koncertom. Dogajanje bodo ob 10.00 otvorili različni gostje, od godbe, do otrok iz vrtca, tudi starejši občani se bodo vključili. Bistvo tega dogodka je predvsem medgeneracijsko povezovanje in povezovanje občinskih društev, namenjen pa je vsem generacijam.

TURNIR V ROKOMETU NA MIVKI
RK Jeruzalem Ormož ponovno organizira v zadnjih letih zelo popularen poletni šport, in sicer rokomet na mivki. Na turnirju bodo sodelovale ekipe različnih starosti iz različnih mest. Začetek turnirja: 11.00

OGLED VINSKE KLETI Z DEGUSTACIJO
P&F Jeruzalem Ormož, trenutno največja klet v Sloveniji bo spet ponudila možnost širši javnosti za ogled kleti, ki se seveda zaključi z nepogrešljivo degustacijo v degustacijski dvorani. Zaradi omejenega števila mest se za ogled kleti in degustacijo zbirajo prijave. Začetek: 13.00 in 15.00 (v primeru 2 skupin) 15.00 v primeru ene prijavljene skupine.

Medobčinska zveza prijateljev mladine v sodelovanju s Plesnim klubom Moreno
Predstavniki Plesnega kluba Moreno bodo poskrbeli za polno mero zabave in dobre volje. Vodili bodo plesne delavnice, ki bi se pričele takoj po otvoritvi, od 11. ure naprej. Sodelujoči v otvoritvi predstavijo ples, kasneje sledijo delavnice za vse, ki bodo potekale od 11. do 13.00 ure.

PREDSTAVITEV NOVEGA VOZILA IN OPREME
V sklopu predstavitve bi predstavili novo vozilo TRV 2D in opremo, katera je nameščena v njem in kasneje še v praksi uporabili opremo ter obiskovalcem še demonstrirali dvig s delovno košaro (omogočen bo dvig obiskovalcem). Predstavitev vozila ob 15.00/16.00 uri.

STOJNICE Z DOMAČIMI IZDELKI
Skupaj z lokalnimi ponudniki bomo predstavili in obiskovalcem ponudili izdelke domače obrti ter lokalne dobrote. Na voljo bodo izdelki iz keramike, nakit, obeski, magneti, olja in bučnice, mila, voščilnice, izdelki iz lesa, meso in mesni izdelki, pecivo, kvasenice,.. tako da bo vsak obiskovalec lahko našel nekaj zase. Začetek: 10.00

ULTIMATE FRIZBI IN USTVARJALNE DELAVNICE
MC Ormož se bo predstavil s športno aktivnostjo - Ultimate frizbi in z ustvarjalnimi delavnicami za otroke. Pri prvi aktivnosti bomo zbirali prijave za sestavo ekip, poskrbeli bomo za sodnika ter za nagrade. Igra bo namenjena dijakom in študentom, najmlajšim pa bomo ponudili ustvarjalne delavnice. Za material bomo poskrbeli sami. Ultimate frizbi po potekal na zgornjem travnatem igrišču. Pričetek ob 11.00 uri. Prav tako se bodo pričele delavnice za otroke.

Tokrat bodo finalni del dogajanja ZBUDI SE, ORMOŽ! zaključili odlični slovenski glasbeniki. V Mestno grabo pod milo nebo smo povabili Big Foot Mamo in Vlada Kreslina s svojimi Malimi bogovi. Seveda pa tudi letos nismo pozabili na lokalne rokerje, Dizopen, ki so lani pričarali enkratno vzdušje. Ste pripravljeni na rokenrol? Vrata na prizorišče se bodo odprla ob 20.00
Vstopnina : člani 6€, ostali 9€, na dan dogodka 12€
Omogočena prodaja vstopnic prek sistema mojekarte.si